20 Nisan 2010 Salı

aramızdaki elektriğin faturası geldi aşkım






hiroshi sugimoto kafayı zamanla bozmuş bi fotocu.pozlamayı uzatıp uzatıp artislik olsun diye de serilerine "time capsule" "time exposed" gibi antik kuntik isimler veren bi capon kafasına sahip kendisi.fotoğraf için çok yavşak bi konu yani zaman filan bana göre ama sugi'nin de çok skine tabi.

lakin arkadaşın son projesi el fantastiko tarzında.yani bana fantastiko en azından.deneysel hareketlere ve makro fotolojiye her zaman kapımız açık.linkte de wired saolsun metal masalar filan diye yarmış ama olay statik elektrik olunca iş daha çok kürklere,kumaşlara,kehribarlara bakmış aslında.

bunlar çırbak statik elektriğin fotoğrafları.yani 8 sene benim -çogafedersiniz- sevgili ebeme atlayan bunun biraz daha hareketlisiydi.bu statik.bundan pek zarar gelmez.nası yapıldığı edildiğiyle de pek ilgilenen olmaz heralde diye yazmıyorum.çok bildiğimden de diil tabi de jargonu biraz tanıdık en azından.

bu sugi'nin en bilinen karesi aynı pozu 5 deişik lens,15 deişik diyaframla çektiği,her elini atanın da kıyısından köşesinden bi şekil fotoşokladığı şu aşşadaki toto.ibiş bono'nun da son albüm kapağına döşediği fotograftır aynı zamanda bu meşhur "boden sea" totosu.




Hiç yorum yok: